top of page

Inridning

Vi tar emot hästar av alla raser för inridning och utbildning och även problemlösning.


Innan träningen påbörjas gör tränaren, Helene Hokkanen, tillsammans med ägaren en utvärdering av vilka mål som ska sättas för träningen och hur lång tid det är aktuellt att hästen står i träning eller inridning.


Vi följer ett träningsprogram som finns mer utförligt nedan. Vi rekommenderar att lämna hästen minst 3 månader för inridning för att få en så stabil häst som möjligt. Du kan också titta på filmer under fliken träningsfilmer för att få en uppfattning om vad som kan förväntas av träningen. Inridningen är inriktad på reining men är också en bra grund för alla discipliner, både western och engelsk ridning.


I månadsträningen ingår all skötsel, fri tillgång på hösilage och strö. Vi bokar också in hovslagare, veterinär, massör, kiropraktor mm vid behov. Detta sker efter överenskommelse med ägaren för hästens bästa och för att du som ägare ska få ut så mycket som möjligt av träningen.


I träningen ingår också att ägaren eller ryttaren kommer och tittar och/eller rider sin häst för att se hur hästen utvecklas och för att kunna utnyttja hästens nya kunskaper på bästa sätt. Ägaren kommer också få råd om hur hon/han ska fortsätta träningen hemma.


Månad 1:

Vi vänjer din häst vid sadel och träns, lär din häst grunder ifrån marken, tömkör och longerar och börjar hoppa upp och styra runt i skritt trav och galopp och lär den stanna och stå still.


Månad 2-3:

Vi lär din häst och förflytta framdel och gå undan för skänklarna, vi börjar jobba hästen i form, övergångar, spinn och backning.


Månad 4-6:

Vi finslipar tidigare manövrar. Vi börjar jobba med bakdelsförfyttning och lär din häst grunden till framdelsvändning och sluta. Vi jobbar form och galoppfattningar mm. 

bottom of page